Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kurset er lukket for tilmelding!

Målgruppe

For lærere og pædagoger i specialtilbud

Få professionelle og effektive indspark på 3-dages kursus (2 + 1 dag)

 

Kursusbeskrivelse

På dette kursus får du en unik mulighed for at gå i dybden med de mekanismer, der ligger bag børnenes neurologiske og følelsesmæssige udfordringer, lige som du får helt konkrete værktøjer til at skabe ro, trivsel, glæde og udvikling.

Du bliver præsenteret for Helhedsstjernen, der er en visuel model for principperne i arbejdet med at optimere den enkelte elevs forudsætninger for trivsel, selvkontrol, udvikling og læring.z

Helhedsprincippet dækker fokus og aktion på krop/nervesystem, emotionel påvirkning, ro samt voksnes indsigt, bevidsthed og empati. Det er vel afprøvet i daglig praksis og dokumenteret i interventionsprojekt, og spørgeskemaundersøgelse.

Også det kollegiale samarbejde, din egen trivsel og forældresamarbejdet kommer under lup.

Du får håndgribelig indsigt i muligheder for at skabe positive processer på disse områder.

Metoderne er oplæg, dialog, rollespil, praktiske øvelser, filmklip og registrering af observationer i praksis.

 

Program

3 dages kursus – alle dage fra 09.00-16.00

 

Dag 1, d. 26.10.2017: ”Klar til læring”

 

 • Vellykket inklusion er baseret på helhed i både indsigt og indsats.

 

 • Neuropædagogik i praksis. Vi laver praktiske øvelser, og du får anvisning i sansestimulering, der påvirker nervesystemet. Du får en teoretisk baggrund for den neurologiske udvikling som basis for adfærd og indlæring, og du får konkrete pædagogiske værktøjer.

 

 • Hvordan passer du på dig selv og dine egne ressourcer? Vi sætter fokus på, hvordan du får tilgodeset dine egne behov. Vi laver en fælles mindfulnessøvelse.

 

 

Dag 2, d. 27.10.2017: ”Kreative processer og samarbejdsrelationer”

 

 • Forventninger til og fra forældrene. De bevidste og ubevidste forventninger til andre mennesker påvirker den måde, vi møder hinanden på. Hvilke krav og forventninger er hver part i stand til at leve op til?

 

 • Samarbejdsrelationer. Du får øvelse i at opnå kollegial konsensus med barnet som hovedpersonen i dialogen. Du får øget opmærksomhed på den vigtige rolle, som dit nærvær og din empati spiller i det daglige arbejde.

 

 • Kreative processer, del 1. Du får kreative redskaber, som du i dagligdagen kan bruge til at støtte den enkelte elevs emotionelle balance. Det skaber indre ro, selvindsigt og selvværd, lige som det styrker fællesskabet og de indbyrdes relationer i klassen.

 

 • Intro til observationer i intervalperioden.

 

 

Dag 3, d. 24.11.2017: ”Evaluering af erfaringer siden sidst samt kreative processer”

 

 • Konstruktiv opfølgning på oplevelser og erfaringer siden sidst.

 

 • Kreative processer, del 2. Du får mulighed for at få sparring i forhold til de erfaringer, du har gjort dig siden sidst, og du får ny inspiration til det videre arbejde med kreative processer.

 

 • Filmklip: Sådan virker det i praksis.

 

 • Evaluering og tak for i dag.

 

Underviser

 

Specialkonsulent, forfatter, voksenunderviser Jonna Jepsen

Om underviser

Jonna Jepsen er specialkonsulent i Rafael Centeret, coach, forfatter og voksenunderviser med helhed og årsagsfokus som speciale.

Hun har flere årtiers indsigt og praktisk erfaring med børn og unge, der af forskellige årsager ikke trives og fungerer optimalt. Gennem årene har hun hjulpet børn og unge med og uden diagnoser til bedre trivsel, udvikling og indlæring.

Hendes udgangspunkt er at gå bag symptomerne på mistrivsel og uhensigtsmæssig adfærd og rette op på årsagerne. Det er beskrevet detaljeret i hendes bog ”Bag symptomerne og ind til barnet”, der er udkommet i sampak med filmen ”Jeg hader ADHD” (kan købes på kurset).

Metodernes meget overbevisende effekt er dokumenteret i et interventionsprojekt på Lindevangskolen, Frederiksberg. Det er netop dette projekt, som skildres i filmen fra et børneperspektiv.

 

 

Deltagerforudsætninger

Praktisk erfaring med pædagogisk arbejde. En uddannelse som lærer eller pædagog vil være et godt supplement.

 

OBS!

Hvis du tidligere har deltaget i temaaftenen “FRA SPECIALKLASSE TIL NORMALKLASSE” – Hvordan er det muligt at nå dertil?” vil din udgift fra den aften blive fratrukket dette kursus pris.

Kurset er ikke momsberettiget.

Kurset er inklusiv forplejning og undervisningsmateriale.