fbpx
/KRAP og ADHD – En temadag
Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tilmeldingsfrist 24. april 2019 eller så længe der er ledige pladser

Målgruppe

Kursusdagen henvender sig til fagpersoner, der i deres dagligdag samarbejder med mennesker med udfordringer relateret til opmærksomhedsforstyrrelser, og derfor har et ønske om en grundlæggende forståelse for ADHD samt indsigt i hensigtsmæssige strategier og tilgange.

 

Kursusbeskrivelse

Mange fagfolk støder i deres daglige arbejde på børn, unge og voksne med vanskeligheder relateret til ADHD. Livet med ADHD kan opleves meget forskelligt og udfordringerne kan komme til udtryk på mangeartede måder. Alligevel kan det være vigtigt at have et uddybende kendskab til nogle af de centrale problematikker og karakteristika, der kendetegner hverdagslivet med ADHD. Hertil kommer vigtigheden af som fagperson at have viden om de særlige praktisk-pædagogiske strategier og metoder, som kan hjælpe og understøtte det enkelte menneske i dagligdagen, således at vi i samarbejde kan arbejde hen imod størst mulig trivsel og udvikling. Dette forudsætter ligeledes, at vi på anerkendende vis formår at have øje for og tage udgangspunkt i netop det enkelte menneske og vedkommendes ressourcer, motivationer, ønsker og drømme.

 

Program

  • Grundlæggende viden om diagnoser og diagnosekriterier samt ressourcer
  • Indsigt i de særlige udfordringer og karakteristika, der kendetegner livet med ADHD
  • Oplevelsesorienterede øvelser i forhold til at mærke visse af udfordringerne på egen krop
  • Viden om og strategier til at imødekomme udfordringer i dagligdagen ved hjælp af konkrete tiltag og redskaber, herunder hvordan vi kan have fokus på både kompensation og udvikling hos den enkelte, således at vi arbejder henimod at skabe størst mulig selvstændighed og livskvalitet uanset alder og funktionsniveau.

Der vil i løbet af kursusdagen blive inddraget forskellige videoklip, øvelser og drøftelser i grupper og plenum, ligesom der generelt tages udgangspunkt i og refereres til KRAP-redskaber gennem dagen.

 

Underviser

Mette Torp Mouritsen

Autoriseret Psykolog og VISO-specialist

Psykologcentret Viborg-Skive 

 

Yderligere information

Kursusdagen er inklusiv fuld forplejning. Der vil blive serveret let morgenmad fra kl. 8.30

Kørselsvejledning: Der er indkørsel til PS Videnscenters gratis P-pladser via adressen Ydervang 11, 4300 Holbæk

Billetter

Tickets are not available as this begivenhed has passed.