fbpx
/KRAP og Autisme – En temadag
Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tilmeldingsfrist 24. april 2019 eller så længe der er ledige pladser

Målgruppe

Kursusdagen henvender sig til fagpersoner, der i deres dagligdag samarbejder med mennesker med udfordringer og diagnoser inden for autismespektret, og derfor har et ønske om en grundlæggende forståelse for autisme samt indsigt i hensigtsmæssige strategier og tilgange.

 

Kursusbeskrivelse

Mange fagfolk samarbejder i dag med børn, unge og voksne med vanskeligheder og diagnoser inden for autismespektret. Mennesker med autisme oplever generelt verden anderledes end flertallet og kan derfor være udfordrede i at klare og navigere i dagligdagen. Mange mennesker med autisme er derfor særdeles afhængige af, at vi fagfolk, der omgiver dem, har viden om autisme samt hensigtsmæssige strategier til at understøtte trivsel og skabe udvikling. Med andre ord er det vigtigt, at vi fagfolk dels har viden om de særlige karakteristika, der generelt kendetegner den autistiske måde at opleve verden på, hvilke vanskeligheder dette skaber i dagligdagen, hvor vi skal kompensere, og hvor vi skal søge at skabe udvikling. Hertil kommer vigtigheden af, at vi på anerkendende vis formår at have øje for og tage udgangspunkt i netop det enkelte menneske og dets ressourcer, motivationer, ønsker og drømme.

 

Program

  • Grundlæggende viden om diagnoserne inden for autismespektret og herunder diagnosekriterierne
  • Indsigt i de særlige karakteristika, der kendetegner den autistiske måde at opleve verden på samt de psykologiske forklaringsmodeller bag
  • Oplevelsesorienterede øvelser i forhold til at mærke visse af udfordringerne relateret til de særlige karakteristika på egen krop
  • Viden om og strategier til at imødekomme udfordringer i dagligdagen ved hjælp af konkrete tiltag og redskaber, herunder hvordan vi kan arbejde med både kompensation og udvikling hos den enkelte, således at vi arbejder henimod at skabe størst mulig trivsel, livskvalitet og selvstændighed uanset funktionsniveau og udviklingstrin.

Der vil i løbet af kursusdagen blive inddraget forskellige videoklip, øvelser og drøftelser i grupper og plenum, ligesom der generelt tages udgangspunkt i og refereres til KRAP-redskaber gennem dagen.

 

Underviser

Mette Torp Mouritsen

Autoriseret Psykolog og VISO-specialist

Psykologcentret Viborg-Skive 

 

Yderligere information

Kursusdagen er inklusiv fuld forplejning. Der vil blive serveret let morgenmad fra kl. 8.30

Kørselsvejledning: Der er indkørsel til PS Videnscenters gratis P-pladser via adressen Ydervang 11, 4300 Holbæk

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter are no longer available
Information om Corona
X
X
X