/Temadag om DAT-metoden, Dialektisk Adfærds-Terapi
Indlæser Begivenheder

Målgruppe

Temadagen er målrettet fagprofessionelle (du behøver ikke at arbejde med DAT til dagligt)

 

Beskrivelse

Få indblik i forskningen bag DAT og indsigt i terapiformens metoder og redskaber.

Bliv klogere på hvordan DAT-metoderne anvendes i en faglig kontekst og hør hvordan metoderne virker i praksis, når Pia Frydensberg fortæller om sin vej fra borderline til recovery via DAT.

Undervisningen foregår i et samspil mellem psykolog og DAT-leder fra Psykiatrisk Center Nordsjælland Dorte Blisby og Pia Frydensberg, stifter af foreningen Borderlinenetværket. Undervejs vil der være øvelser og dialog.

 

DAT

DAT står for dialektisk adfærdsterapi og er en evidensbaseret behandlingsform udviklet til mennesker med stærke ustabile følelser, der medfører selvskadende-, misbrugs- og selvmordsadfærd.

DAT-metoden har fokus på at træne og udvikle nye færdigheder, så man bliver i stand til at regulere følelser, håndtere udfordringer og skabe struktur i hverdagen.

 

Program

Kl. 10.00-10.05: Velkommen & præsentation af program samt undervisere.

Kl. 10.05-11.00: Introduktion til DAT v/Dorte Blisby – herunder; baggrund for udvikling af DAT, teoretisk grundlag i DAT, målgruppe, ‘de 4 ben’ i behandlingen, kerneelementer i behandlingen & forskning/evidens.

Kl. 11.00-11.15: Pause.

Kl. 11.15-11.20: Kort øvelse v/Dorte Blisby (mindfulness).

Kl. 11.20-12.15: DAT i mit liv v/Pia Frydensberg.

Kl. 12.15-12.50: Frokostpause.

Kl. 12.50-13.30: DAT færdigheder v/Dorte Blisby – herunder; opmærksomhedsfærdigheder, følelsesreguleringsfærdigheder (inkl. lille film), relationsfærdigheder, holde-ud-færdigheder samt øvelse ift. opmærksomhedsfærdigheder (inkl. filmklip).

Kl. 13.30-14.00: At bruge DAT færdigheder i dagligdagen v/ Pia Frydensberg.

Tak for i dag.

 

Om underviserne

Dorte Blisby, cand. psyk. aut.
Dorte Blisby har i en årrække arbejdet i psykiatrien med ambulant behandling af patienter med emotionel ustabil personlighedsstruktur efter metoden dialektisk adfærdsterapi, DAT, samt behandling af posttraumatisk belastningsreaktion efter metoden prolonged exposure, PE. Først som klinisk psykolog på psykiatrisk center Glostrup og siden som DAT-teamleder/klinisk psykolog på psykiatrisk center Nordsjælland. Hun har bred supervisions- og undervisningserfaring indenfor ovenstående områder af både miljøterapeutisk personale såvel som af psykologer.
Dorte Blisby har tidligere været ansat på retspsykiatrisk afsnit på psykiatrisk center Glostrup.

Pia Frydensberg, stifter af foreningen Borderlinenetværket og formidler af personlighedsforstyrrelsen Borderline. Er recoveret fra Borderline i 2012, og arbejder som recoverymentor i retspsykiatrien på Psykiatrisk Center Sankt Hans.

 

Yderligere information

Tilmeldingsfrist d. 10. august 2019 eller så længe der er ledige billetter.

Der vil blive serveret kaffe, te, og vand samt en let frokost i løbet af dagen.

Der er indkørsel af adressen Ydervang 11, 4300 Holbæk til PS Videnscenters gratis P-pladser

Billetter

48 ledige
Temadag om DAT-metoden895,00 DKK inkl. momsTemadag om DAT-metoden D. 10/9 2019 kl 10-14