januar, 2022

19jan13:0016:00Arrangementet er slutForedrag med Dorthe BirkmoseForedrag kl. 1313:00 - 16:00 Østre Havnevej 11

Info

Da vi efter den 16. januar igen må holde foredrag, er vi rigtig glade for at kunne fortælle, at arrangementet med Dorthe Birkmose foregår som planlagt den 19. januar 2022.

Info ift. CORONA
• Du skal fremvise et gyldigt coronapas i indgangen.
• Du skal bære mundbind, når du ikke sidder på din plads.

Dorthe Birkmose kommer til Holbæk den 19. januar 2022 med sit helt nye foredrag “Fem skridt væk fra forråelse”. Foredraget holdes 2 gange samme dag, kl. 13-16 og kl. 17-20.

Fem skridt væk fra forråelse

Med afsæt i sin nye bog “Mennesket er motiveret” giver psykolog Dorthe Birkmose et bud på, hvordan vi som professionelle kan holde os fri af risikoen for, at forråelse bliver en kultur på vores arbejdspladser. Der er ingen quickfixes. Der er derimod fem skridt, som medarbejdere og ledere er nødt til at tage sammen – igen og igen.

Første skridt væk fra forråelse: Erkende at forråelse er en risiko

Fordi vi kan blive omsorgstrætte, afmægtige, moralsk stressede og udmattede, kan forråelse dukke op som et forsøg på at håndtere ubehaget. Vi kan vende vores afmagt og irritation mod andre, eller vi kan forsøge at gøre os ligeglade med både andre og os selv.

Andet skridt væk fra forråelse: Opdage faresignalerne

Det svære er at opdage forråelsen, imens den står på. Der er ellers mange faresignaler, som vi kunne skærpe opmærksomheden på. Der er alle de synlige faresignaler i form af råhed og et negativt sprog om andre. Der er også de mere usynlige faresignaler i form af resignation og ansvarsfralæggelse. Endelig er der faresignalerne i form af et positivt sprog om sig selv.

Tredje skridt væk fra forråelse: Øge den psykologiske tryghed

Psykologisk tryghed er en erfaret viden om, at man kan tale om bekymringer og fejl uden at blive udskammet eller bebrejdet; at man kan stille spørgsmål og dele viden uden at blive devalueret samt at man kan fremsætte kritik uden at blive afvæbnet eller gjort til problemet. Det vigtigste spørgsmål er derfor: Hvordan kan vi øge den psykologiske tryghed for vores kolleger og medarbejdere?

Fjerde skridt væk fra forråelse: Identificere slitagen

Faresignalerne er ikke problemet, de er blot symptomer på forråelse. Forråelsen er ikke engang problemet. Forråelse er blot en mestringsstrategi, når følelser af utilstrækkelighed og afmagt bliver for overvældende. Problemet er, at forråelse kan blive nødvendig for at overleve. Det er altså det psykiske slid, der er problemet.

Femte skridt væk fra forråelse: Finde dybe løsninger

Kunsten er at finde de løsninger, der i praksis kan gøre noget ved de unikke snebolds-effekter af psykisk slid, som kan hobe sig op på en arbejdsplads.

 

Læs artikler, hør podcasts og se foredrag på www.dorthebirkmose.dk

Foredragene foregår i BOXEN Holbæk, Østre Havnevej 11, 4300 Holbæk

 

Tid

(Onsdag) 13:00 - 16:00

Sted

BOXEN Holbæk

Østre Havnevej 11

Billet

Det er ikke mere muligt at købe billetter til dette arrangement!

Go to Top