januar, 2023

16jan9:0015:00Arrangementet er slutNænsom nødværge®Kursus9:00 - 15:00 Ahlgade 1B, 4300 Holbæk

Info

1-dags kursus i Durewall-metoden Nænsom Nødværge®. På kurset får du en grundig introduktion til metoder og teknikker og forståelse for de ti principper som ligger til grund for Durewall-metodens forebyggende og konfliktnedtrappende værktøjer.

Kursusbeskrivelse

Nænsom Nødværge® er en metode til at håndtere konflikter uden at forårsage skade eller smerte. Du får viden om beskyttelsesteknik og selvforsvar, der gør dig i stand til at forebygge og løse situationer, hvor vold og trusler kan forekomme. Det kan ske gennem fysiske greb, kropssprog og tale. Nænsom Nødværge® er et let tilgængeligt og alsidigt værktøj i arbejdet med børn og unge. Metoden er relevant og tidssvarende i arbejdet med unge med tilknytningsforstyrrelser, diagnostiske problematikker som fx ADHD, OCD, Tourette, Asperger og autismespektrumforstyrrelser.

På kursusdagen arbejder vi blandt andet med:

  • Durewall-metodens 10 principper. Vi arbejder med forståelse af metodens forebyggende og konfliktnedtrappende principper. Vi gennemgår og arbejder med principper for at øge forståelsen, vi ser på, hvordan principperne hænger sammen med teknikkerne og hvordan principperne forebygger og nedtrapper konflikter.
  • Durewall-metodens teknikprogram – vi øver fysiske frigørelsesgreb. Teknikkerne bygger på ti principper og vi arbejder med de fysiske teknikker, for at skabe større sikkerhed og tryghed for såvel medarbejder som borger. Vi ser på både konfliktnedtrappende brug af teknikker og konflikthåndtering.
  • Tidlige tegn på aggression. Vi dykker ind i de forskellige muligheder vi har for at observere og handle på tidlige tegn på aggression. Vi ser på hvilke tidlige tegn på aggression der kan handles på, så medarbejderen kan agere intelligent og konfliktnedtrappende, frem for at handle instinktivt, i en mulig konfliktsituation.
  • Cases fra egen arbejdsplads. Hvis det er aktuelt for din arbejdsplads, arbejder vi på dagen gerne ud fra relevante cases. Vi belyser casene ud fra Durewall-metodens principper og taler gerne om specifikke teknikker.
  • Konfliktmønster. Vi arbejder med begreberne FØR-UNDER-EFTER og ser på udviklingsprocessen, for at undgå fremtidige konflikter, øge handlemuligheder og forebygge konfliktoptrappende adfærd. Vi ser på reaktionsmønstre og handlemuligheder ud fra de tre F’er og de tre I’er (Fight, Frys, Flygt og Intuition, Instinkt, Intelligens).

Udbytte

Du bliver introduceret til en række brugbare, forebyggende og konfliktnedtrappende værktøjer som nemt kan indarbejdes i dagligdagen og som kan supplere den viden og de kompetence som i forvejen er i spil på din arbejdsplads.

Tilmeldingsfrist

1. december 2022

Underviser

Durewall Instituttet. www.durewall.dk Nænsom Nødværge® bygger på en humanistisk indstilling og en etisk optræden. Nænsom Nødværge® sætter mennesket i centrum og har fokus på både personalets og ”angriberens” velbefindende. Durewall Instituttet har mere end 45 års erfaring med undervisning i Nænsom Nødværge®.

Forudsætninger for at deltage

Du er ansat i målgruppen. Der behøves ikke særlige forudsætninger. Kursusdagen indeholder en del praktiske øvelser, vi anbefaler praktisk tøj og flade sko.

Forplejning

Prisen er inkl. morgenmad, frokost, kaffe, the, vand, kage og frugt. Morgenmad fra kl. 8.30

Yderligere information

Der er plads til 20 deltagere på holdet. Kurset holdes på Hotel Sidesporet, Holbæk

Tid

(Mandag) 9:00 - 15:00

Sted

Hotel Sidesporet

Ahlgade 1B, 4300 Holbæk

Billet

Det er ikke mere muligt at købe billetter til dette arrangement!

Go to Top